• Nederlands
  • Deutsch

Training van de embouchure voor blazers door Ton Janssen

Embouchure (van het Franse bouche, mond) is de actie van de lippen die nodig is om de lippen aan het trillen te krijgen.

 

Wanneer je als blazer nog in ontwikkeling bent is het zaak  je embouchure regelmatig bijzondere aandacht te geven. Dit kun je gemakkelijk inbouwen in je inspeelsessie.  Onderwerpen die voor verbetering vatbaar zijn kun je speciale aandacht geven.

 

Regelmatig komt het voor dat het embouchure  problemen oplevert zodat het spelen niet naar wens verloopt. Dit kan zowel blazers op hoog niveau maar ook een beginnende muzikant gebeuren. Wanneer je dit niet snel oplost zal het spelen weinig plezier meer opleveren. Dit moet je ten allen tijden proberen te voorkomen.

 

Ton Janssen kan jullie op het gebied van embouchuretraining ondersteunen en coachen. Door zijn jarenlange ervaring als docent heeft hij reeds een enorme ervaring opgedaan met het oplossen van  problemen. Muzikanten die geen problemen hebben maar hun embouchure willen verbeteren of continueren zijn bij hem natuurlijk ook op de juiste plaats. Wanneer u voor deze optie kiest zult u snel verbetering merken en zal het plezier in het spelen verbeteren.

 

Ton woont in Elsloo, gemeente Stein, gelegen tussen Sittard, Heerlen en Maastricht in Zuid- Limburg. Voor advies of een aantal lessen op het gebied van onderhoud, verbetering of het oplossen van uw embouchure problemen kunt u contact met hem opnemen.

 

Ton is eveneens specialist op het gebied van ademhaling. Hij studeerde  Trombone als Euphonium/Tenor-Tuba aan het Conservatorium.

 

Er bestaat de mogelijkheid om Ton uit te nodigen voor het geven van workshops. Een workshop kan in Elsloo worden verzorgd of eventueel op locatie. Onderwerpen die in een workshop aan de orde komen worden vooraf besproken met de opdrachtgever. U kunt het initiatief wat betreft de inhoud aan Ton Janssen overlaten.